Известие

Collapse
No announcement yet.

Какво мислите за Алфа Ромео 145

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Какво мислите за Алфа Ромео 145

Здравеите.Решил съм да продам Пунтото и да си взема Алфа 145.Бих искал да ми кажете как вървят цените на поддръжката на тази кола.Също така ме интересува какво да гледам при покупката и...кои са и слабите места?Какъв и е разхода при различните двигатели?Мерси предварително!
    FIAT Punto Mk1 ELX 75

Ха сега да напишеш към каква 145-ца си се насочил
    Бензин (боксер или редови), дизел и т.н.
    Аз мога да кажа, тъй като съм карал малка Пунто 75кс. и Алфата е 300 кг. по-тежка и на 1ва и 2ра на върви добре за разлика от Пунтото, гори около и над 10/100, за разлика от Пунтото, което даваше МАХ 8.

Редовите мотори при Алфа имат сериозни разходи по обслужването - което е между 500 и 600 лв. Честито.
    Пуното е с доста по слаба ходова част, вътре е с по-евтини матеряли и по-лош дизайн.
    Друго не се сещам.
    П.С. Можеш да прочетеш раздела по-обстойно и ще разбераш какви проблеми имат 145-ците и какво да гледаш при покупка.
    "BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
    Alfa Romeo 145 1.4 T.S 97 - EX
    Opel Astra J GTC

Comment

браво за доброто решение приател да смениш Puntoto с Alfa хи хи хи , сега просто тарси и оглеждаи добре аз ти препора4вам Diesel защтото карам такава и сам доста доволен колкото до подражката вси4ко се свежда до колата,как е карана и как ще я подаржащ ти.Успех приятел
      conductor de una Alfa 145 1.9 td наи сигурното място за една кола е на паркинга , но не за това са направени магистралите

Comment

Мерси на тези които са ми отговорили !Очаквам още мнения...
        FIAT Punto Mk1 ELX 75

Comment

Първоначално публикувано от jjfreeman
          Мерси на тези които са ми отговорили !Очаквам още мнения...
          А аз пък очаквам да споделиш какво търсиш Справка поста по-горе
          Предполагам, че имаш вече някаква представа
          "BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
          Alfa Romeo 145 1.4 T.S 97 - EX
          Opel Astra J GTC

Comment

Първоначално публикувано от georgyg
            Пунтото е с доста по слаба ходова част, вътре е с по-евтини материали и по-лош дизайн
            Точно тука грешиш колега!Именно ходовата част на пунто е един от плюсовете му и това мисля,че се дължи именно на лекото купе!
            Моето мнение по въпроса на колегата е ако има възможност да си задържи пунтото за всекидневка и да си вземе Алфата,която му е на сърце.Лично аз поне така бих направил
            Alfa Romeo 159 SW Q-Tronic JTDm 150hp '09
            ex Alfa Romeo 147 JTDm 120hp '05
            ex Alfa Romeo 145 TS 103hp '97

Comment

Първоначално публикувано от Gogata
              Точно тука грешиш колега!Именно ходовата част на пунто е един от плюсовете му и това мисля,че се дължи именно на лекото купе!
              С две ръце те подкрепям като свидетел
              А по темата...мм...145 си е хубава кола,тежи повече отколкото изглежда,което си има своите предимства и недостатъци разбира се
              Е в твоя случай 145 би заместила пунтото,щото и двете са по-скоро със скромни габарити
              Лични наблюдения нямам много,затова нека притежателите на 145,които никак не са малко,да се изкажат по-подробно...стига да им се занимава
              А,да...основното,което успях да извлеча като полезно е да не се заблуждаваш,че примерно с 1.4 ще правиш икономии...2.0 да е,ще е същата хава като изкючим данъци и други формалности
              '99 156 1.9 JTD SP3

Comment

145-цата има здраво окачване. Иначе първоначалното обслужване като я купиш е малко скъпичко , ама ако е добре - после сменяш само масло и сипваш бенз.
                Ако вземаш бензинова - както ти казаха- търси с най-големите двигатели 1.8 или 2.0. Разхода на гориво е почти същия като на 1,4 - 1,6 ТС
                2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
                CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

Еййй, ама как само се кефя на поредната безполезна тема Не те ли поведе сърцето, цял живот ше слушаш на голфето гърнето.
                  Alfa Ti amo Romeo 145 1,9 TDL 1998 180 d.p. = 90 h.p.

Comment

Working...
                  X